X
تبلیغات
تک نت گرد

تک نت گرد

اين بار ‌لاغر‌ها بخوانند لاغر چاق

مشكلات, كالري, نوشابه‌هاي شيرين, آجيل و انواع مغزها, چاق شدن, 3 وعده بزرگ غذايي، ميان وعده‌هايي سالم, كالري, متخصص تغذيه, لاغري بيش از حد, مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب, لاغر, رژيمي خاص, وعده‌هاي غذايي, غذاهايي سالم, زندگي, كمبود وزن, افزايش وزن و چاق شدن, دلايل لاغري افراد, كاهش وزن, اضافه وزن و چاقي, غذايي, سبزيجات نشاسته‌اي, مشكلاتي در سلامتي افراد, افراد مسن,چاق, چربي, چربي‌هاي ناسالم, اختلال در غذا خوردن, افزودن غذاها, غذاهاي سالم, بيماري‌ها

اين بار ‌لاغر‌ها بخوانند لاغر چاق

اين بار ‌لاغر‌ها بخوانند مجموعه: رژیم درمانی     چطور امکان دارد که بعضي‌ها بخواهند چاق شوند؟ اما دلايل زيادي هم وجود دارد كه افراد را به سوي تلاش براي افزايش وزن و چاق شدن مي‌كشاند. عده‌اي به طور طبيعي لاغر هستند و دوست دارند اندكي چاق‌تر شوند. برخي بيماري‌ها نيز مي‌تواند منجر به كاهش وزن افراد شود. اختلال در غذا خوردن نيز يكي ديگر از دلايل لاغري افراد است. افراد مسن هم به دلايل مختلف مي‌توانند با اين مشكل مواجه شوند.اما بايد بدانيم در حالي كه اضافه وزن و چاقي عاملي شناخته شده براي بروز مشكلاتي در سلامتي افراد است، لاغري بيش از حد نيز مي‌تواند مشكلاتي را در پي داشته باشد.اما به هر دليلي كه كمبود وزن داريد و مي‌خواهيد چاق‌تر شويد، به ياد داشته باشيد كه اين كار مانند همه امور ديگر زندگي بايد به شيوه‌اي درست انجام گيرد. افزودن غذاهايي با شكر و چربي زياد هميشه مي‌تواند مشكلاتي براي سلامت شما ايجاد كند. در ضمن بهتر است در ابتدا بدانيد كه براي چه مقدار چاق شدن به چه ميزان كالري احتياج داريد كه در اين موارد مي‌توانيد از يك متخصص تغذيه كمك بگيريد. نكاتي كه در اينجا مطرح مي‌شود تنها توصيه‌هايي خواهد بود و نه رژيمي خاص شما. چه چيزي بخوريم؟براي افزايش وزن، غذايي كه مصرف مي‌كنيم بايد كالري بيشتري داشته و در ضمن تمام مواد غذايي مورد نياز بدن را نيز شامل شود. دقت كنيد كه غذاهايي سالم انتخاب كنيد، به خصوص زماني كه در دوران نقاهت پس از بيماري به‌سر مي‌بريد.افزايش مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب راه خوبي براي افزايش وزن نيستند. اين نوع غذاها اغلب حاوي چربي‌هاي ناسالم هستند. به ياد داشته باشيد كه حتي اگر مي‌خواهيد كالري را افزايش دهيد اين كار بايد از طريق غذاهاي سالم انجام شود.     وعده‌هاي غذايي را افزايش دهيدممكن است راحت‌تر باشيد اگر روزانه به جاي 3 وعده بزرگ غذايي، 5 يا 6 وعده سالم و متعادل‌ مصرف كنيد.حدود ساعت 10 صبح و هنگام بعدازظهر به جاي انواع هله‌هوله‌ها از ميان وعده‌هايي سالم و مناسب استفاده كنيد. آجيل و انواع مغزها انتخابي مناسب براي اين كار هستند.با افزودن غذاهاي سرخ شده و چرب (مانند سيب‌زميني سرخ شده)، سلامت رژيم غذايي خود را از دست خواهيد داد. درست است كه مي‌خواهيد چاق شويد، اما نبايد سلامت خود را از دست دهيد. پس بهتر است به جاي آن از سيب‌زميني پخته شده استفاده كنيد.همچنين از نوشيدني‌هاي سالم مانند آبميوه طبيعي و شير استفاده كنيد. هيچ وقت براي افزودن كالري از نوشابه‌هاي شيرين كه فقط كالري داشته ولي ارزش غذايي ناچيزي دارند استفاده نكنيد.مصرف سبزيجات نشاسته‌اي مانند سيب‌زميني و ذرت نيز مفيد خواهد بود.     ورزش كنيدورزش هم براي افزايش وزن روشي مناسب است. تمرينات مقاومتي نظير وزنه زدن به افزايش حجم عضلاني كمك خواهند كرد. ورزش در كنار رژيمي سالم و متعادل مي‌تواند به بهترين شكل به شما كمك كند.اما اين نكته را نيز از ياد نبريم كه رژيم غذايي هم در مورد كاهش وزن و هم افزايش وزن بايد متعادل و سلامت باشد. منبع : jamejamonline.ir

افزودن غذاها, مشكلات, غذاهايي سالم, رژيمي خاص, وعده‌هاي غذايي, كمبود وزن, سبزيجات نشاسته‌اي, مشكلاتي در سلامتي افراد, افراد مسن, دلايل لاغري افراد, اضافه وزن و چاقي, متخصص تغذيه, نوشابه‌هاي شيرين, كالري, لاغر, بيماري‌ها, 3 وعده بزرگ غذايي، ميان وعده‌هايي سالم, كاهش وزن, غذاهاي سالم,چاق, غذايي, چاق شدن, زندگي, آجيل و انواع مغزها, مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب, چربي, چربي‌هاي ناسالم, افزايش وزن و چاق شدن, اختلال در غذا خوردن, لاغري بيش از حد, كالري

اين بار ‌لاغر‌ها بخوانند لاغر

چطور امکان دارد که بعضي‌ها بخواهند چاق شوند؟ اما دلايل زيادي هم وجود دارد كه افراد را به سوي تلاش براي افزايش وزن و چاق شدن مي‌كشاند. عده‌اي به طور طبيعي لاغر هستند و دوست دارند اندكي چاق‌تر شوند. برخي بيماري‌ها نيز مي‌تواند منجر به كاهش وزن افراد شود. اختلال در غذا خوردن نيز يكي ديگر از دلايل لاغري افراد است. افراد مسن هم به دلايل مختلف مي‌توانند با اين مشكل مواجه شوند.اما بايد بدانيم در حالي كه اضافه وزن و چاقي عاملي شناخته شده براي بروز مشكلاتي در سلامتي افراد است، لاغري بيش از حد نيز مي‌تواند مشكلاتي را در پي داشته باشد.اما به هر دليلي كه كمبود وزن داريد و مي‌خواهيد چاق‌تر شويد، به ياد داشته باشيد كه اين كار مانند همه امور ديگر زندگي بايد به شيوه‌اي درست انجام گيرد. افزودن غذاهايي با شكر و چربي زياد هميشه مي‌تواند مشكلاتي براي سلامت شما ايجاد كند. در ضمن بهتر است در ابتدا بدانيد كه براي چه مقدار چاق شدن به چه ميزان كالري احتياج داريد كه در اين موارد مي‌توانيد از يك متخصص تغذيه كمك بگيريد.

اين بار ‌لاغر‌ها بخوانند



 

 مشكلات, كالري, نوشابه‌هاي شيرين, آجيل و انواع مغزها, چاق شدن, 3 وعده بزرگ غذايي، ميان وعده‌هايي سالم, كالري, متخصص تغذيه, لاغري بيش از حد, مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب, لاغر,

 

چطور امکان دارد که بعضي‌ها بخواهند چاق شوند؟ اما دلايل زيادي هم وجود دارد كه افراد را به سوي تلاش براي افزايش وزن و چاق شدن مي‌كشاند.

عده‌اي به طور طبيعي لاغر هستند و دوست دارند اندكي چاق‌تر شوند. برخي بيماري‌ها نيز مي‌تواند منجر به كاهش وزن افراد شود. اختلال در غذا خوردن نيز يكي ديگر از دلايل لاغري افراد است. افراد مسن هم به دلايل مختلف مي‌توانند با اين مشكل مواجه شوند.
اما بايد بدانيم در حالي كه اضافه وزن و چاقي عاملي شناخته شده براي بروز مشكلاتي در سلامتي افراد است، لاغري بيش از حد نيز مي‌تواند مشكلاتي را در پي داشته باشد.
اما به هر دليلي كه كمبود وزن داريد و مي‌خواهيد چاق‌تر شويد، به ياد داشته باشيد كه اين كار مانند همه امور ديگر زندگي بايد به شيوه‌اي درست انجام گيرد. افزودن غذاهايي با شكر و چربي زياد هميشه مي‌تواند مشكلاتي براي سلامت شما ايجاد كند. در ضمن بهتر است در ابتدا بدانيد كه براي چه مقدار چاق شدن به چه ميزان كالري احتياج داريد كه در اين موارد مي‌توانيد از يك متخصص تغذيه كمك بگيريد.

نكاتي كه در اينجا مطرح مي‌شود تنها توصيه‌هايي خواهد بود و نه رژيمي خاص شما.


چه چيزي بخوريم؟
براي افزايش وزن، غذايي كه مصرف مي‌كنيم بايد كالري بيشتري داشته و در ضمن تمام مواد غذايي مورد نياز بدن را نيز شامل شود. دقت كنيد كه غذاهايي سالم انتخاب كنيد، به خصوص زماني كه در دوران نقاهت پس از بيماري به‌سر مي‌بريد.
افزايش مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب راه خوبي براي افزايش وزن نيستند. اين نوع غذاها اغلب حاوي چربي‌هاي ناسالم هستند. به ياد داشته باشيد كه حتي اگر مي‌خواهيد كالري را افزايش دهيد اين كار بايد از طريق غذاهاي سالم انجام شود.

 

 مشكلات, كالري, نوشابه‌هاي شيرين, آجيل و انواع مغزها, چاق شدن, 3 وعده بزرگ غذايي، ميان وعده‌هايي سالم, كالري, متخصص تغذيه, لاغري بيش از حد, مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب, لاغر,

 

وعده‌هاي غذايي را افزايش دهيد
ممكن است راحت‌تر باشيد اگر روزانه به جاي 3 وعده بزرگ غذايي، 5 يا 6 وعده سالم و متعادل‌ مصرف كنيد.
حدود ساعت 10 صبح و هنگام بعدازظهر به جاي انواع هله‌هوله‌ها از ميان وعده‌هايي سالم و مناسب استفاده كنيد. آجيل و انواع مغزها انتخابي مناسب براي اين كار هستند.
با افزودن غذاهاي سرخ شده و چرب (مانند سيب‌زميني سرخ شده)، سلامت رژيم غذايي خود را از دست خواهيد داد. درست است كه مي‌خواهيد چاق شويد، اما نبايد سلامت خود را از دست دهيد. پس بهتر است به جاي آن از سيب‌زميني پخته شده استفاده كنيد.
همچنين از نوشيدني‌هاي سالم مانند آبميوه طبيعي و شير استفاده كنيد. هيچ وقت براي افزودن كالري از نوشابه‌هاي شيرين كه فقط كالري داشته ولي ارزش غذايي ناچيزي دارند استفاده نكنيد.
مصرف سبزيجات نشاسته‌اي مانند سيب‌زميني و ذرت نيز مفيد خواهد بود.

 

 

ورزش كنيد
ورزش هم براي افزايش وزن روشي مناسب است. تمرينات مقاومتي نظير وزنه زدن به افزايش حجم عضلاني كمك خواهند كرد. ورزش در كنار رژيمي سالم و متعادل مي‌تواند به بهترين شكل به شما كمك كند.
اما اين نكته را نيز از ياد نبريم كه رژيم غذايي هم در مورد كاهش وزن و هم افزايش وزن بايد متعادل و سلامت باشد.


منبع : jamejamonline.ir


منبع :www.beytoote.com


برچسب‌ها: مشكلات,كالري,نوشابه‌هاي شيرين,آجيل و انواع مغزها,چاق شدن,3 وعده بزرگ غذايي، ميان وعده‌هايي سالم,كالري,متخصص تغذيه,لاغري بيش از حد,مصرف تنقلات و انواع غذاهاي چرب,لاغر,رژيمي خاص,وعده‌هاي غذايي,غذاهايي سالم,زندگي,كمبود وزن,افزايش وزن و چاق شدن,دلايل لاغري افراد,كاهش وزن,اضافه وزن و چاقي,غذايي,سبزيجات نشاسته‌اي,مشكلاتي در سلامتي افراد,افراد مسن,چاق,چربي,چربي‌هاي ناسالم,اختلال در غذا خوردن,افزودن غذاها,غذاهاي سالم,بيماري‌ها,
+ نوشته شده در چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ساعت ۲۲:۵۳ توسط سولماز کوچک دسته : نظر(0)

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی سندرم دان سندرم

بیماری زنان, برنامه غذایی, برنامه ی غذایی, سندرم دان, برنامه رژیم غذایی,سندرم, برنامه غذایی رژیمی, كاهش وزن, سلامت خانواد, سندرم تخمدان, سلامت, درمان, بیماری, کاهش وزن, برنامه غذایی چاقی

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی سندرم دان سندرم

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی مجموعه: تغذیه سالم     سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مشکلی است که بسیاری از خانم‌ها در سنین مختلف از آن رنج می‌برند. در واقع یک وضعیت نامتعادل هورمونی در مغز و تخمدان‌ها است (هیپوفیز در مغز با ساخت هورمون های LH, FSH به تخمدان‌ها دستور ساخت استروژن و پروژسترون و کمی تستسترون را می‌دهد که به طور کلی دوره قاعدگی در این روند برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود) که معمولاً با قاعدگی نامنظم، رشد نامعمول مو در قسمت‌هایی از بدن و یا ریزش مو، اضافه وزن و چاقی شکمی، افزایش سطح انسولین، افزایش سطح تستسترون، قسمت‌های تیره پوست در گردن، بازوها و سایر قسمت‌های بدن، آکنه و ناباروری همراه است. حدود 50 درصد از خانم‌هایی که به این سندرم دچار هستند، دارای اضافه وزن و یا چاقی هستند. بهبود برنامه غذایی و رعایت برنامه‌های ورزشی با تغییر شیوه زندگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مرتبط با سندرم پلی‌کیستیک تخمدان مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان‌های جداره رحم را کاهش دهد. از آن‌جایی که در افراد دچار این سندرم، خطر میزان ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، افزایش ‌تری‌گلیسیرید، فشارخون، کلسترول LDL و کاهش HDL بیشتر است؛ لذا بهتر است برنامه غذایی‌اشان سرشار از سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و کمی آجیل و دانه‌ها باشد خانم‌هایی که به سندرم پلی‌کیستیک تخمدان مبتلا هستند، ملاحظات تغذیه‌ای یکسانی داشته و یک راهنمای تغذیه‌ای خاص می‌تواند به آن‌ها بسیار کمک کند. متعادل سازی شیوه زندگی از طریق رعایت اصول تغذیه‌ای، کمک مهم و موثری در درمان تخمدان پلی‌کیستیک می‌تواند داشته باشد. بهبود و تصحیح عادات تغذیه‌ای در کاهش وزن، تقویت بارداری، پیشگیری از دیابت و ارتقاء سلامت تخمدان‌ها نتیجه بخش است.   نکات مهم تغذیه‌ای در سندرم پلی‌کیستیک تخمدان‌ها * کاهش وزن 5 تا 10 درصدی در صورت اضافه وزن یا چاقی در طی 3 ماه.   * کاهش کالری دریافتی در صورت نیاز به کاهش وزن.   * دقت در خوردن غلات کامل.   * افزایش تعداد وعده‌ها در روز و کم کردن مقدار در هر وعده.   * کم مصرف کردن نمک.   *مصرف ادویه‌جات به شرط عدم داشتن حساسیت و طعم دهنده‌های طبیعی مانند آب‌لیمو، آب‌غوره بدون نمک، سرکه.   * مصرف کمتر قندهای ساده : اثر قندهای ساده در این بیماران کاملاً شناخته شده است. قندها نه تنها باعث افزایش سطح انسولین می‌شوند بلکه با فشار خون بالا، افزایش کلسترول، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب، رابطه مستقیمی دارد. به طور معمول در فرهنگ غذایی ما شکر سفید، قند، انواع شیرینی‌های خشک و تازه، انواع آب‌نبات‌های سنتی و سنتتیک، عسل و کلیه مواد غذایی که در تهیه آن‌ها مواد شیرین کننده به‌کار رفته مانند انواع دسرها و بستنی‌ها، نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی، کمپوت‌های خانگی و صنعتی، مرباها و یک‌سری غذاهای سنتی مانند شیر برنج و شله‌زرد و حلوا از منابع عمده‌ی قندهای در دسترس ما هستند. خانم‌های دچار این سندرم باید در برابر خوردن این مواد محتاطانه عمل کنند.   * برنامه غذایی مملو از منابع گیاهی : از آن‌جایی که در افراد دچار این سندرم، خطر میزان ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، افزایش ‌تری‌گلیسیرید، فشارخون، کلسترول LDL و کاهش HDL بیشتر است؛ لذا بهتر است برنامه غذایی‌اشان سرشار از سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و کمی آجیل و دانه‌ها باشد. این نوع برنامه غذایی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است که همین فیبر غذایی خود کاهش دهنده چربی، فشار خون و انسولین است. مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر در این افراد بسیار توصیه می‌شود.   * مصرف فراوان سبزیجاتی مانند بروکلی، کاهو، خیار، جعفری، تربچه، اسفناج، شلغم. اثر قندهای ساده در این بیماران کاملاً شناخته شده است. قندها نه تنها باعث افزایش سطح انسولین می‌شوند بلکه با فشار خون بالا، افزایش کلسترول، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب، رابطه مستقیمی دارد   * محدودیت منابع حیوانی و چربی‌ها: تا میزان کمتری چربی اشباع و کلسترول در دسترس بدن قرار گیرد. این مواد کالری بیشتر داشته و از طرفی قدرت سیرکنندگی کمتری نیز دارند. سعی شود از منابع گوشت سفید بیشتر از گوشت قرمز استفاده شود. سایر منابع تأمین کننده پروتئین غیر از انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، حبوبات، آجیل و ماهی است.   * مصرف منابع سرشار از اسیدهای چرب امگا 3: این اسید چرب کاهش دهنده کلسترول و تری‌گلیسیرید است. منابع آن به طور عمده بادام، گردو، دانه بذر کتان، زرده تخم مرغ (تا 3 عدد در هفته)، روغن کانولا یا کلزا و ماهی هستند. با دریافت این اسید چرب و اثرات آن در این افراد، از بروز بسیاری از پیامدهای سندرم تخمدان پلی‌کیستیک جلوگیری می‌شود.   * خوردن منابع سرشار از فیتوسترول‌ها به‌جای غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع : فیتوسترول‌ها ترکیبات گیاهی هستند که در خانم‌های دچار این سندرم، پایین آورنده‌ی کلسترول می‌باشند. منابع آن نان، محصولات لبنی کم چرب و مولتی ویتامین‌ها هستند.   * انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه : تمرینات ورزشی روزانه و مرتب، بهبود سطح کلسترول، فشارخون، انسولین و حتی روحیه و تصور بدنی را به دنبال دارد. در صورت احتمال یا بروز دیابت، با تمرینات ورزشی منظم، به عدم بروز یا کنترل آن بسیار کمک می‌کنیم.   * مصرف سویا و سایر حبوبات : قرار دادن سویا در برنامه غذایی خالی از لطف نیست. به نظر می‌رسد سویا در برنامه غذایی باعث بهبود میزان کلسترول و کاهش خطر بیماری‌های قلب و عروق می‌شود. علاوه بر سویا، سایر حبوبات مانند انواع لوبیا، عدس، نخود باید مصرف شود. با مصرف حبوبات، هم میزان فیبر لازم تأمین می‌شود وهم پروتئین مورد نیاز بدن در ترکیب با سایر مواد غذایی در اختیار بدن قرار می‌گیرد.   * مصرف مکمل ویتامین‌های محلول در آب و آنتی اکسیدان‌ها پیشنهاد می‌شود. بهتر است در این مورد با پزشک و کارشناس تغذیه حتماً مشورت کنید. مصرف کافی منابع ویتامین د و یا مکمل آن در این افراد مهم است. کلسیم در روند طبیعی هورمونی نقش دارد و مصرف آن در افرادی که از عوارض سندرم پلی‌کیستیک رنج می‌برند، پیشنهاد می‌شود. راحله باباپور بخش تغذیه و آشپزی تبیان مطالب مرتبط:

سلامت, كاهش وزن, سندرم تخمدان, سندرم دان, بیماری, سلامت خانواد, برنامه رژیم غذایی, بیماری زنان, درمان, برنامه غذایی رژیمی, برنامه غذایی چاقی, برنامه غذایی, کاهش وزن, برنامه ی غذایی,سندرم

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی سندرم دان

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مشکلی است که بسیاری از خانم‌ها در سنین مختلف از آن رنج می‌برند. در واقع یک وضعیت نامتعادل هورمونی در مغز و تخمدان‌ها است (هیپوفیز در مغز با ساخت هورمون های LH, FSH به تخمدان‌ها دستور ساخت استروژن و پروژسترون و کمی تستسترون را می‌دهد که به طور کلی دوره قاعدگی در این روند برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود) که معمولاً با قاعدگی نامنظم، رشد نامعمول مو در قسمت‌هایی از بدن و یا ریزش مو، اضافه وزن و چاقی شکمی، افزایش سطح انسولین، افزایش سطح تستسترون، قسمت‌های تیره پوست در گردن، بازوها و سایر قسمت‌های بدن، آکنه و ناباروری همراه است.

سندرم پلی‌کیستیک و عادات غذایی



 

 بیماری زنان, برنامه غذایی, برنامه ی غذایی, سندرم دان, برنامه رژیم غذایی,سندرم, برنامه غذایی رژیمی, كاهش وزن, سلامت خانواد, سندرم تخمدان, سلامت,

 

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مشکلی است که بسیاری از خانم‌ها در سنین مختلف از آن رنج می‌برند. در واقع یک وضعیت نامتعادل هورمونی در مغز و تخمدان‌ها است (هیپوفیز در مغز با ساخت هورمون های LH, FSH به تخمدان‌ها دستور ساخت استروژن و پروژسترون و کمی تستسترون را می‌دهد که به طور کلی دوره قاعدگی در این روند برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود) که معمولاً با قاعدگی نامنظم، رشد نامعمول مو در قسمت‌هایی از بدن و یا ریزش مو، اضافه وزن و چاقی شکمی، افزایش سطح انسولین، افزایش سطح تستسترون، قسمت‌های تیره پوست در گردن، بازوها و سایر قسمت‌های بدن، آکنه و ناباروری همراه است.

حدود 50 درصد از خانم‌هایی که به این سندرم دچار هستند، دارای اضافه وزن و یا چاقی هستند. بهبود برنامه غذایی و رعایت برنامه‌های ورزشی با تغییر شیوه زندگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مرتبط با سندرم پلی‌کیستیک تخمدان مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان‌های جداره رحم را کاهش دهد.

از آن‌جایی که در افراد دچار این سندرم، خطر میزان ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، افزایش ‌تری‌گلیسیرید، فشارخون، کلسترول LDL و کاهش HDL بیشتر است؛ لذا بهتر است برنامه غذایی‌اشان سرشار از سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و کمی آجیل و دانه‌ها باشد

خانم‌هایی که به سندرم پلی‌کیستیک تخمدان مبتلا هستند، ملاحظات تغذیه‌ای یکسانی داشته و یک راهنمای تغذیه‌ای خاص می‌تواند به آن‌ها بسیار کمک کند. متعادل سازی شیوه زندگی از طریق رعایت اصول تغذیه‌ای، کمک مهم و موثری در درمان تخمدان پلی‌کیستیک می‌تواند داشته باشد. بهبود و تصحیح عادات تغذیه‌ای در کاهش وزن، تقویت بارداری، پیشگیری از دیابت و ارتقاء سلامت تخمدان‌ها نتیجه بخش است.

 

نکات مهم تغذیه‌ای در سندرم پلی‌کیستیک تخمدان‌ها

* کاهش وزن 5 تا 10 درصدی در صورت اضافه وزن یا چاقی در طی 3 ماه.

 

* کاهش کالری دریافتی در صورت نیاز به کاهش وزن.

 

* دقت در خوردن غلات کامل.

 

* افزایش تعداد وعده‌ها در روز و کم کردن مقدار در هر وعده.

 

* کم مصرف کردن نمک.

 

*مصرف ادویه‌جات به شرط عدم داشتن حساسیت و طعم دهنده‌های طبیعی مانند آب‌لیمو، آب‌غوره بدون نمک، سرکه.

 

* مصرف کمتر قندهای ساده :

اثر قندهای ساده در این بیماران کاملاً شناخته شده است. قندها نه تنها باعث افزایش سطح انسولین می‌شوند بلکه با فشار خون بالا، افزایش کلسترول، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب، رابطه مستقیمی دارد.

به طور معمول در فرهنگ غذایی ما شکر سفید، قند، انواع شیرینی‌های خشک و تازه، انواع آب‌نبات‌های سنتی و سنتتیک، عسل و کلیه مواد غذایی که در تهیه آن‌ها مواد شیرین کننده به‌کار رفته مانند انواع دسرها و بستنی‌ها، نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی، کمپوت‌های خانگی و صنعتی، مرباها و یک‌سری غذاهای سنتی مانند شیر برنج و شله‌زرد و حلوا از منابع عمده‌ی قندهای در دسترس ما هستند. خانم‌های دچار این سندرم باید در برابر خوردن این مواد محتاطانه عمل کنند.

 

* برنامه غذایی مملو از منابع گیاهی :

از آن‌جایی که در افراد دچار این سندرم، خطر میزان ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق، افزایش ‌تری‌گلیسیرید، فشارخون، کلسترول LDL و کاهش HDL بیشتر است؛ لذا بهتر است برنامه غذایی‌اشان سرشار از سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات و کمی آجیل و دانه‌ها باشد. این نوع برنامه غذایی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است که همین فیبر غذایی خود کاهش دهنده چربی، فشار خون و انسولین است. مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر در این افراد بسیار توصیه می‌شود.

 

* مصرف فراوان سبزیجاتی مانند بروکلی، کاهو، خیار، جعفری، تربچه، اسفناج، شلغم.

اثر قندهای ساده در این بیماران کاملاً شناخته شده است. قندها نه تنها

باعث افزایش سطح انسولین می‌شوند بلکه با فشار خون بالا، افزایش

کلسترول، افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب، رابطه مستقیمی دارد

 

* محدودیت منابع حیوانی و چربی‌ها:

تا میزان کمتری چربی اشباع و کلسترول در دسترس بدن قرار گیرد. این مواد کالری بیشتر داشته و از طرفی قدرت سیرکنندگی کمتری نیز دارند. سعی شود از منابع گوشت سفید بیشتر از گوشت قرمز استفاده شود. سایر منابع تأمین کننده پروتئین غیر از انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، حبوبات، آجیل و ماهی است.

 

* مصرف منابع سرشار از اسیدهای چرب امگا 3:

این اسید چرب کاهش دهنده کلسترول و تری‌گلیسیرید است. منابع آن به طور عمده بادام، گردو، دانه بذر کتان، زرده تخم مرغ (تا 3 عدد در هفته)، روغن کانولا یا کلزا و ماهی هستند. با دریافت این اسید چرب و اثرات آن در این افراد، از بروز بسیاری از پیامدهای سندرم تخمدان پلی‌کیستیک جلوگیری می‌شود.

 

* خوردن منابع سرشار از فیتوسترول‌ها به‌جای غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع :

فیتوسترول‌ها ترکیبات گیاهی هستند که در خانم‌های دچار این سندرم، پایین آورنده‌ی کلسترول می‌باشند. منابع آن نان، محصولات لبنی کم چرب و مولتی ویتامین‌ها هستند.

 

* انجام فعالیت‌های ورزشی روزانه :

تمرینات ورزشی روزانه و مرتب، بهبود سطح کلسترول، فشارخون، انسولین و حتی روحیه و تصور بدنی را به دنبال دارد. در صورت احتمال یا بروز دیابت، با تمرینات ورزشی منظم، به عدم بروز یا کنترل آن بسیار کمک می‌کنیم.

 

* مصرف سویا و سایر حبوبات :

قرار دادن سویا در برنامه غذایی خالی از لطف نیست. به نظر می‌رسد سویا در برنامه غذایی باعث بهبود میزان کلسترول و کاهش خطر بیماری‌های قلب و عروق می‌شود. علاوه بر سویا، سایر حبوبات مانند انواع لوبیا، عدس، نخود باید مصرف شود. با مصرف حبوبات، هم میزان فیبر لازم تأمین می‌شود وهم پروتئین مورد نیاز بدن در ترکیب با سایر مواد غذایی در اختیار بدن قرار می‌گیرد.

 

* مصرف مکمل ویتامین‌های محلول در آب و آنتی اکسیدان‌ها پیشنهاد می‌شود.

بهتر است در این مورد با پزشک و کارشناس تغذیه حتماً مشورت کنید. مصرف کافی منابع ویتامین د و یا مکمل آن در این افراد مهم است.

کلسیم در روند طبیعی هورمونی نقش دارد و مصرف آن در افرادی که از عوارض سندرم پلی‌کیستیک رنج می‌برند، پیشنهاد می‌شود.

راحله باباپور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

مطالب مرتبط:

منبع :www.beytoote.com


برچسب‌ها: بیماری زنان,برنامه غذایی,برنامه ی غذایی,سندرم دان,برنامه رژیم غذایی,سندرم,برنامه غذایی رژیمی,كاهش وزن,سلامت خانواد,سندرم تخمدان,سلامت,درمان,بیماری,کاهش وزن,برنامه غذایی چاقی,
+ نوشته شده در چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ساعت ۲۱:۰۸ توسط سولماز کوچک دسته : نظر(0)